zaterdag 3 september 2016

Warm wollen grof gebreid kussen

Hij past misschien nog niet helemaal bij het seizoen, maar na de mutsen en sjaals begin ik helemaal in de brei- en haak-winterstemming te komen. Daarom nu: een warm wollen grof gebreid kussen.
 
Al jaren had ik 3 bollen dik garen (Schachenmayr bravo big) liggen. Ooit gekocht omdat ik ze zo mooi vond. Al zo’n vijf keer (niet overdreven ;-)) was ik er een projectje mee begonnen, maar iedere keer was ik er niet tevreden over en haalde ik het weer uit. Grappig genoeg zijn deze bollen nu een heel basic gebreid kussen geworden!

Heb je nog nooit gebreid en zoek je een makkelijk project met hoge succesfactor om het eens te proberen: start hiermee!     

En voor je het weet worden de dagen weer korter en de avonden kouder. Dan kruip ik lekker tegen mijn warme wollen grof gebreide kussen aan!
 
Studio Mojo, grof gebreid kussen, breien, schachenmayr bravo big, kussen, Gemaakt/ DIY, winterStudio Mojo, grof gebreid kussen, breien, schachenmayr bravo big, kussen, Gemaakt/ DIY, winter
 


Hoe maak je het kussen:
Zet 60 steken op breinaald 10 
Brei alle toeren recht totdat je wol op is. Bij mij kwam dat ongeveer op 130 toeren. Hecht af.

Vouw de onder en bovenkant van de gebreide lap naar het midden. De naad komt hiermee middenachter. Naai eerst de zijkanten dicht en daarna de achternaad. Vergeet er uiteraard niet een binnenkussen in te stoppen voordat je de naad helemaal dichtnaait.   

Mijn kussen is ongeveer 80x40 cm. Omdat ik geen kussen vond in deze afmeting, maakte ik zelf een binnenkussen van een lapje wit katoen en de vulling van twee oude binnenkussens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten