donderdag 18 februari 2016

Budgetaccessoire voor de babykamer 2: een gehaakte vlaggetjesslinger (gratis patroon)

Naast de papieren puppy's maakte ik als tweede budgetaccessoire voor de babykamer een gehaakte vlaggetjesslinger. Van een restje garen van de boodschappentas en restjes van knuffels maakte ik 8 driehoekjes. Van elke kleur 2.  
 
Het is een heel makkelijk projectje voor een beginnende haakster en het resultaat is altijd vrolijk, vind je niet? En als dat je nog niet genoeg heeft opgevrolijkt: lees dan even de tekst op de rechter poster ;-)
 
babykamer accessoire, Gehaakt/ crochet, gehaakte slinger, haken, restjes haakgaren, slinger, Studio Mojo, vlag, vlaggetjes, babykamer accessoire, Gehaakt/ crochet, gehaakte slinger, haken, restjes haakgaren, slinger, Studio Mojo, vlag, vlaggetjes,babykamer accessoire, Gehaakt/ crochet, gehaakte slinger, haken, restjes haakgaren, slinger, Studio Mojo, vlag, vlaggetjes,Hoe maak je de slinger:
Haak 23 losse en keer.
Toer 1: Sla de eerste losse over en haak 22v, 1 keerlosse
Toer 2: 1e en 2e v samen haken, 20v, 1 keerlosse
Toer 3: 1e en 2e v samen haken, 19v, 1 keerlosse
Toer 4: 1e en 2e v samen haken, 18v, 1 keerlosse
Ga zo door totdat je de laatste 2v samen haakt.
Haak 1 keerlosse, draai om, haak 1 halve v en hecht af.

Om de rand mooi af te werken haakte ik een rij vasten achterstevoren. Dus in plaats van van rechts naar links te haken, haak je hierbij precies andersom, dus van links naar rechts. Haak een v in een v en steek de naald in de v er rechts naast. In het begin is het even priegelen, maar als je even oefent word je er wel handig in. Vind je het toch te ingewikkeld, haak dan gewoon een rand van vasten.

Maak tot slot de slinger als volgt:
Haak 40 lossen. Neem de eerste vlag en haak in de bovenkant 22v (in elke losse 1). Tussen de vlaggen haak je 15 lossen. Daarna de tweede vlag, etc... Je eindigt aan het einde van de slinger weer met 40 lossen. 
Ik maakte nog 2 vilten balletjes aan beide uiteinden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook belletjes gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten