vrijdag 3 november 2017

Reliëfsjaal (gratis patroon bij het babymutsje van november '16 )

Mochten jullie het je afvragen: ja ik leef nog! ;-)

Ik weet niet helemaal wat het is de laatste tijd, maar ik ben mijn Mojo een beetje kwijt. Ik heb gelukkig nog steeds 1001 ideeën en ik maak van alles, maar ze fotograferen en het schrijven van een blog lijkt gewoon even drie bruggen te ver. Het komt wel weer goed, daar heb ik alle vertrouwen in. Maar het verklaart in ieder geval waarom ik hier de laatste weken even niet te vinden was. 

Best wel fijn dus dat ik de belofte had gedaan om bij het reliëfmutsje dat ik precies een jaar geleden maakte een patroon voor een bijpassende sjaal te maken. Want beloftes moet je nakomen vind ik. Dus Silvia: bij deze!  

babysjaal, gratis patron, haken, kindersjaal, reliëf, reliëfsteek, Gratis haakpatronen, reliëfstokje, sjaal, Studio Mojo,Dit heb je nodig:
150 (200) 300 gr wol voor haaknaald 4,5-5
Haaknaald 5,0 mm
Stopnaald om de draadjes weg te werken
 
Hoe maak je de sjaal
Afkortingen:

GK : goede kant
VK: verkeerder kant
l: losse
hv: halve vast
st: stokje
rlfV: reliëfstokje voor
rlfA: reliëfstokje achter
Zie voor een uitleg van reliëfstokjes HIER


Maat:
Baby (kind) volwassenen

Tip:
Haak de hele sjaal niet te strak. Als je merkt dat je lapje te stug wordt, neem dan een grotere haaknaald.

Patroon:
Haak 21 (27) 33 lossen.

Toer 1: Start in de 3 losse van de naald (de 2 lossen die je overslaat vormen het eerste stokje) en haak 19 (25) 31 stokjes.

Toer 2: 2l, *1 rlfA, 4rlfV, 1rlfA*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Eindig met een stokje in de 2 lossen van het begin van de vorige toer.

Toer 3: 2l, *1rlfA, 1rlfV, 2rlfA, 1rlfV, 1rlfA* herhaal *tot* tot het einde van de toer. Eindig met een stokje in de 2 lossen van het begin van de vorige toer.

Toer 4: 2l, *2rlfV, 2rlfA, 2rlfV*, herhaal *tot* tot het einde van de toer.
Eindig met een stokje in de 2 lossen van het begin van de vorige toer.
 
Toer 5: als toer 3

Herhaal toer 2 t/m 5 totdat de gewenste lengte van de sjaal bereikt is of totdat je wol op is. Hecht af en werk alle draden weg.


6 opmerkingen:

 1. Dat snap ik wel hoor, dat het soms even niet lukt om te bloggen! Soms zit ik ook wezenloos te staren naar het computerscherm. Dan heb ik een mooie foto en weet ik helemaal niet welke tekst ik er bij moet zetten. Dat komt wel weer terug en anders... beelden zeggen soms meer dan woorden, dus kun je hier ook gewoon wat sfeerfoto's plaatsen?
  Fijn weekend, Sigrid
  PS: Mooie sjaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve bericht! En ik vind mijn mojo vast weer snel terug ;-)
   Jij ook heel fijn weekend!
   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 2. Fijn om weer een berichtje van je te lezen. Dank je wel voor het patroon voor deze sjaal bij de leuke muts.
  Is het bloggen een beetje een worsteling, bedenk dan dat er in het leven dingen zijn, die je moet doen en dingen die je mág doen, als je er zin in hebt. Gelukkig zijn bloggen, instagram, facebook, pinterest allemaal dingen je mág en niet moet doen (al lijken sommige mensen het als een plicht te voelen). Voel je dus niet bezwaard als het bloggen erbij in schiet.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve bericht. En ik ben nog van de generatie van alleen Nederland 1 en 2 op tv ;-) Gelukkig kan ik dus prima zonder blog, facebook en instagram. Maar zonder Mojo... mmm dat vind ik toch wel ingewikkeld ;-)

   Verwijderen
 3. Het is ook best veel werk, het bijhouden van een blog. Daar heb je niet altijd de tijd/energie voor of zin in. En wat maakt het uit als er wat meer tijd tussen je berichten zit? Het mutsje wat je hier laat zien is in ieder geval weer heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen