donderdag 8 december 2016

Persoonlijk huwelijks-kadootje: gehaakt ringkussentje

Ik was dus ceremoniemeester bij het trouwfeest van een hele lieve vriendin. Toen ze me vroegen of ik die rol wilde vervullen grapte ik natuurlijk direct dat de hele bruiloft dan gehaakt, gebreid en DIY zou worden! ;-) 
Nu heb ik me ingehouden... maar ik kon het niet laten om wel een persoonlijk kadootje in de vorm van een gehaakt ringkussentje te maken. Normaal ben ik niet zo van kant haken en zoetsappigheid, maar voor deze bruiloft maakte ik een uitzondering. Op de achterkant van het kussentje printte ik met transferfolie een foto van hun 7 maanden oude dochter, die er bij de ceremonie niet bij zou zijn. Ik vond een perfect passend doosje bij de Sosterne grene, dat ik versierde met een DIY-bruidspaar van ouderwetse wasknijpers. Het idee ervoor vond ik op Pinterest.


Het was een hele gezellig dag, met heerlijk eten en drinken, ontroerende speeches, een hele persoonlijke én grappige cerenomie en een swingend feest. Alle verrassingen vielen in goede aarde en logistiek liep het bijna allemaal soepel ;-) Dus... de missie is volgens mij geslaagd!

Het patroon van de gehaakte bovenkant vond ik HIER.
En heb je ook een vriend of vriendin die iets te vieren heeft: maak dan ook een persoonlijk kadootje. Kopen is leuk... zelf maken nog leuker!

7 opmerkingen:

 1. Oh wat mooi! Vooral de wasknijpers vind ik geslaagd :-) Zo grappig!
  Geweldige bijdrage aan een mooie dag, iets om te bewaren!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi. Ik kan het patroon niet downloaden, zou je die misschien naar mij willen mailen? Mijn email is: jeanetdeboer@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeanet,
   Klopt. Het staat idd niet meer op internet :-( Ik had gelukkig nog een printje. Heb je net foto's gemaild. Heel veel plezier met maken en gebruiken!
   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 3. Hallo Janet,
  Ook ik zou graag het patroontje willen ontvangen. Mijn zoon gaat in september trouwen en ik vind dit dan wel 'n heel leuk cadeautje voor hun ringen. Groetjes, Jeannine Hendriks, jamhendriks1960@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeannine,
   Ik heb ze je zojuist gemaild. Heel veel plezier met maken en heel veel geluk met de bruiloft van je zoon!
   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 4. Ha Saskia, zou je mij het patroontje ook kunnen mailen? Groeten Marleen

  BeantwoordenVerwijderen