dinsdag 16 augustus 2016

Gehaakte muts met super mooi reliëfpatroon

Er ligt weer zulke mooie nieuwe wol in de winkel en het weer bleef zo achter de afgelopen twee weken, dat ik het niet kon laten alvast een start te maken met de voorbereiding voor de winter.
Deze muts met super mooi reliëfmotief leek op het plaatje heel ingewikkeld (vond ik in ieder geval) maar met het duidelijke patroon en de fantastische uitgebreide film (bereid je wel voor op de vreselijke meneer ;-)) van bijna 40 minuten op YouTube was het totaal niet moeilijk. Het gratis patroon is van Yarnspiration en vind je HIER. Voor de film: klik HIER

Studio Mojo, Yarnspiration, haken, muts, reliëf, Borgo de'Pazzi, Gehaakt/ crochet, kindermuts, Onion, Fino Organic Wool 4, kindermuts, gehaakte muts
Studio Mojo, Yarnspiration, haken, muts, reliëf, Gehaakt/ crochet, Borgo de'Pazzi, kindermuts, Onion, Fino Organic Wool 4, kindermuts, gehaakte mutsEn ik was zo content met het resultaat dat ik ook direct maar een roze mini variant maakte voor Janne! Doordat je de boord in de lengte haakt kun je de maat heel gemakkelijk aanpassen. Kwestie van gewoon even meten en passen.

Studio Mojo, Yarnspiration, haken, Gehaakt/ crochet, muts, reliëf, Borgo de'Pazzi, kindermuts, Onion, Fino Organic Wool 4, kindermuts, gehaakte muts
Studio Mojo, Yarnspiration, Gehaakt/ crochet, haken, muts, reliëf, Borgo de'Pazzi, kindermuts, Onion, Fino Organic Wool 4, kindermuts, gehaakte mutsMijn witte muts maakte ik van 2 bollen Kuki (kleur 1) van Borgo de'Pazzi en haaknaald 7. Ik maakte de boord iets breder door te starten met 8 ipv 7 lossen. En ik startte na de boord iedere toer met 2 ipv 3 lossen. Ik vond dat de gaatjes aan het begin van iedere toer anders te groot en te opvallend werden.

Jannes roze muts maakte ik met 2 bollen Fino Organic Wool van Onion Nr 4 in de kleur 804 en haaknaald 8. Ik haakte met een dubbele draad. 

Heb je geen winkel in de buurt die Onion of Borgo de'Pazzi verkoopt dan volstaat natuurlijk iedere andere zachte wol voor haaknaalden 7 of 8 (of 4 met een dubbele draad).  

De bijpassende sjaal is al in de maak. Houd de blog in de gaten want deze volgt snel! 

7 opmerkingen:

 1. Die mutsen zien er prachtig uit, bedankt voor de link naar het patroon!
  En ik kijk al uit naar je sjaal!
  Volgens mij ga je veel plezier hebben aan deze mutsen..
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb de eerste sjaal vanochtend online gezet. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe groot of oud was het kind waarvoor de muts gehaakt werd?
  Groetjes van Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De muts was voor mijn dochter die toen net 3 jaar was.
   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 4. Waar kan ik de Nederlandstalige handleiding vinden aub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is er helaas niet. Het patroon van Yarnspiration is er alleen in het engels.

   Verwijderen