dinsdag 30 augustus 2016

Call the midwife dekentje

Ik bereikte vorige week weer een mijlpaal! 24 augustus 2015 postte ik namelijk mijn eerste blogbericht. Het jaar is dus rond! Op naar de volgende mijlpaal...

Ook ongeveer een jaar geleden kocht ik groene wol met het voornemen een vestje voor Janne te breien. Maar ik kreeg ruzie met het patroon en legde de naalden en wol weg. Bij het zien van het Call the midwife dekentje (geïnspireerd door de gelijknamige serie), kreeg de wol een nieuwe bestemming.
Alle gehaakte Call the midwife dekentjes op Pinterest zijn wit of hebben zoete lieve kleurtjes. Stoer groen zag ik niet eerder langskomen. Het geschulpte randje ruilde ik ook in voor een stoere rij van basic vasten. Wat ben ik toch heerlijk burgerlijk eigenwijs ;-) 

En wat is het toch fijn om dekentjes te haken. Als je het ritme van het patroon eenmaal in je vingers hebt, is het bijna een vorm van meditatie. Iedereen die haakt, snapt ongetwijfeld wat ik bedoel... En ik heb allemaal nog geen bestemming voor al die dekentjes maar ik ben ZEN. Dat is ook wat waard!

Studio Mojo, haken, Call the midwife blanket, Phildar partner 3,5, Gehaakt/ crochet, babydeken,
Het dekentje is in 2014 in het Engels opgeschreven. Het Engelse patroon vind je HIER. Vorig jaar is het door Lotte Haakt vertaald in het Nederlands. De Nederlandse versie vind je HIER. 
Ik gebruikte 6 bollen Phildar partner 3,5 in de kleur Billard en haaknaald 3,5.

En als je zelf ook een dekentje wilt maken maar net als ik een andere afmeting wilt: start met een veelvoud van 16+6 lossen. Het patroontje is ongeveer 7 bij 8 cm (met het garen dat ik gebruikte in ieder geval). Zo kun je het dekentje zo groot of zo klein maken als je zelf wilt.

Veel ZEN toegewenst ;-)

4 opmerkingen:

  1. Proficiat met je éénjarig blogbestaan!
    Zo'n dekentje heb ik ook altijd willen maken, misschien komt het er nog van, want jouw groene versie is echt superleuk!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks! De tijd gaat snel ;-) En ik kan je het dekentje van harte aanraden. Het haakt heerlijk weg!

    BeantwoordenVerwijderen