woensdag 8 juni 2016

Gehaakte waterfles cover

Deze week een klein haakprojectje. Mijn arm vindt namelijk dat ik de laatste tijd een beetje teveel gehaakt heb. En omdat ik ‘m nog graag wat jaartjes wil gebruiken, luister ik dus maar even naar ‘m ;-) Gelukkig is er met dit weer genoeg ander leuks te doen. Vooral veel buiten natuurlijk. Drinken op z’n tijd kan dan geen kwaad. Ik leukte daarom deze week een waterfles op.
Uiteraard kun je elke willekeurige fles voor dit projectje gebruiken. Ik gebruikte een lege fles kersensap van de Marqt. Als garen gebruikte ik Drops Cotton Meriono uni colour in de kleuren lichtgrijs, poeder, poederroze, mosterdgeel en haaknaald 4. 


crochet, waterfles, cover, gehaakte waterfles, fles opleuken, drops cotton meriono uni colour, glazen fles
Het patroon:
Start met grijs en haak 40 lossen. Maak van de lossen een cirkel door een hv in de eerste losse te haken. Zorg ervoor dat de lossen niet gedraaid zitten.

Toer 1 t/m 10: 40v
Wissel naar wit  
Toer 11 en 12: 40v
Wissel naar roze
Toer 13 t/m 18: 40v
Wissel naar geel
Toer 19 t/m 29: 40v
Toer 20: haak elke 4e en 5e v samen (32)
Toer 21: 32v
Toer 22: haak elke 3e en 4e v samen (24)
Toer 23 en 24: 24v
Eindig met een halve vaste en hecht af.

Gebruik je een andere fles:
Haak dan lossen tot je de omtrek van de fles hebt bereikt. Zorg er hierbij voor dat de toer lossen strak om de fles zit. Zo komen de gaatjes in je haakwerk het mooiste uit. Daarna is het gewoon vaak passen. Bij het minderen kun je bv starten met de 4e en 5e vasten samen te haken. Is dit te ruim, haal deze toer dan uit en haak de 3e en 4e vasten samen. Is dit te strak, haal deze toer dan uit en haak de 5e en 6e vasten samen. Pas gewoon even na iedere toer.
Werk alle draadjes weg. Een leren labeltje eraan... en klaar!

En als het straks geen mooi weer meer is, dan staat de fles natuurlijk ook mooi op de tafel met een bloem erin.  

De komende weken gaat de blog even op stand by. We gaan op vakantie en daarna gaat het huis op z'n kop voor de muren van het souterrain. Maar: I'll be back! ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten