vrijdag 18 maart 2016

Eierhoedjes voor Pasen (gratis patroon)

Volgende week is het alweer Pasen. Eitjes zoeken en eten! Heerlijk. Nu de kids iets groter zijn hoeft er niet stante pede meer een fles of eten in als de ogen 's ochtends open gaan. Met een beker melk en een soepstengel houden ze het prima een uurtje vol. Zo kan één van ons weer eens lekker blijven liggen en eten we daarna met z'n alleen een heerlijk uitgebreid weekend ontbijt. Uiteraard hoort daar dan ook een gekookt eitje bij.
Voor de Pasen maakte ik voor de eitjes een mooi mutsje: een hoedje van papie... haaksel bedoel ik ;-)
Het is een projectje van een avondje dus nog ruim op tijd voor mooie eierhoedjes voor de Pasen!
Studio Mojo, Pasen, haken, eierwarmers, hoedje van papier, gratis patroon

Studio Mojo, Pasen, haken, eierwarmers, hoedje van papier, gratis  patroonHet klassieke blauwe mutsje komt HIER van Moodkids.
Vrolijk Pasen alvast!!
   
Zo maak je de eierhoedjes:
Haak een lapje van ongeveer 10 bij 16 cm van vasten. Het soort garen maakt niet zoveel uit. Een dunner lapje, en dus dunner garen, is wel wat makkelijker te vouwen.
Vouw het lapje dubbel (stap 1) en vouw daarna de punten naar beneden (stap 2). Naai de flapjes na deze stap vast zodat het hoedje stevig wordt. Vouw daarna de rand naar boven (stap 3) en naai ook deze vast. Draai het hoedje om en vouw ook hier de rand om (stap 4) en naai deze vast. Klaar is je hoedje

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten