dinsdag 21 maart 2017

Een tijgerkussen borduren (gratis patroon)

Dat een tijger zo'n monsterproject kan zijn...! Gelukkig weet je niet alles van tevoren! Want o, wat ben ik blij dat ik niet heb opgegeven!   

Ik schreef al eerder over mijn liefde voor Ingela P Arhenius. Ik importeerde daarom één van mijn favoriete afbeeldingen van haar in mijn grote vriend Stitchfiddle.com. Ik maakte een breipatroon, kocht garen en startte vol goede moed. Maar met zoveel kleuren breien valt niet echt mee, kan ik je zeggen. En tot overmaat van ramp kwam ik er halverwege achter dat ik de averechte steek eigenlijk verkeer breide... Op de 2e foto zie je nog mijn breiwerkje.  
Maar ik was niet van plan om mijn tijger op te geven. Daar werd het veel te leuk voor. Dus... ik begon opnieuw: nu met borduren. Aangemoedigd door de kinderen die regelmatig ohhh en ahhh riepen. En voila... ik doe een kleine happy-dance voor het resultaat!

Studio Mojo, Ingela P Arhenius, gratis patroon, tijger kussen, kinderkamer accessoire, borduren, Rico creative cottonHeb je zelf ook een favoriete afbeelding? Met Stitchfiddle kun je ieder plaatje of foto omtoveren tot brei- of borduurpatroon. Alleen even de afmetingen en het aantal kleuren instellen. Zo leuk!

Ik gebruikte garen Rico creative cotton in de kleuren Patina (43), Mustard (70), Blanc (80), Black (90) en Fox (77).  Ook Drops Paris is heel geschikt.

Studio Mojo, Ingela P Arhenius, gratis patroon, tijger kussen, kinderkamer accessoire, borduren, Rico creative cotton

Studio Mojo, Ingela P Arhenius, gratis patroon, tijger kussen, kinderkamer accessoire, borduren, Rico creative cotton
 


13 opmerkingen:

 1. wat een ontzettend mooi kussen! ik had nog nooit van stitchfiddle gehoord! ik ben bezig met het haken van een patroon en dat heb ik helemaal in excel uitgewerkt, wat best veel werk is. ik denk dat het met stitchfiddle een stuk sneller gaat. dus bedankt voor de tip. groetjes esther ( essiebirdies IG )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank en geen dank!! En ik ben er idd van overtuigd dat Stichfiddle een stuk makkelijker gaat zijn dan Excel. Jeetje, wat een werk moet dat geweest zijn!

   Verwijderen
  2. ja echt heel veel werk geweest dus het volgende ga ik zeker op jouw manier proberen! groetjes esther

   Verwijderen
 2. Supermooi! En inderdaad, dat inbreien is héél moeilijk, toch een verdienstelijke poging hoor!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha... misschien ga ik het nog wel eens proberen. Het was wel leuk! Maar borduren gaat (iig in mijn geval) sneller ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een gaaf ontwerp. Het geborduurde kussen is prachtig. Jammer dat het met breien iets minder goed lukte. Je hebt echt een goede poging gedaan.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En het smaakte wel naar meer dus wie weet...! ;-)

   Verwijderen
 4. Leuk dat je Stitch Fiddle hiervoor hebt gebruikt en erover hebt geschreven. Ik heb naar jou gelinkt vanaf ons Twitter account: https://twitter.com/stitchfiddle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! En ik maak graag en veelvuldig gebruik van jullie site. Heel fijn hulpmiddel! Dank daarvoor!

   Verwijderen
 5. Deze is echt te leuk heb al meerdere kussens gemaakt. Zou graag het patroon van de kussen willen hebben. Maar dat lukt niet?? Groetjes Elziena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elziena,
   dank je wel voor je leuke reactie! En het patroon is eigenlijk het telpatroon van de afbeelding. Deze zie je wel in bovenstaand bericht toch? Ik realiseer me dat ik niet beschrijf hoe ik het kussen verder maakte. Bij deze: voor de achterkant gebruikte ik een lapje stof dat ik overhad. Ik naaide hier een rits in op ongeveer 1/3 van de bovenkant. Leg daarna de goede kant van het borduursel op de goede kant van de stof en naai deze vast (dat kan gewoon met de naaimachine) langs de randen van het borduurwerk. Vergeet niet halverwege de rits een stukje open te zetten. Knip de randen af tot ongeveer 1 cm, keer om en vul het kussen op.
   Laat het me ajb weten als je het telpatroon niet kan zien in bovenstaand bericht. Dan gaat er namelijk technisch iets mis.
   Groetjes,
   Saskia

   Verwijderen
 6. Ik hou niet zo van breien maar ik ga dit patroon gebruiken om een kussen te haken met de c2c steek. Dat is zo leuk om te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen